Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Θέματα Γυμνασίου 2

Επειδή η προηγούμενη δημοσίευση "Θέματα Γυμνασίου" γέμισε με πολλά σχόλια, μπορούμε να συνεχίζουμε εδώ.
Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει και η ανάρτηση "Θέματα Λυκείου", για τα σχόλια που σχετίζονται με το Λύκειο.

228 σχόλια:

  1. Τελικά στα πιλοτικά το μάθημα της Τεχνολογίας έγινε μονόωρο. Το επόμενο βήμα θα είναι να βγει τελείως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΠΟΙΑ ΩΡΑ ΕΝΟΟΥΣΑΝ, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα σε όλους,

    δηλαδή στα Πιλοτικά γυμνάσια το μάθημα είναι μονόωρο και το τμήμα δεν χωρίζεται με
    άλλο μάθημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μάθημα χωρίζεται κατά περίπτωση και όπως βολεύει το σχολείο. Δεν υπάρχει όμως καμία εγκύκλιος που να ορίζει τον ακριβή τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος. Εξάλλου, ενώ στα συμβατικά αποτελεί κλάδο του μαθήματος Πληροφορική - Τεχνολογία, στα πιλοτικά υπάρχει αυτόνομο και μάλιστα ο survey το χρεώνει μονόωρο. Το τελευταίο δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι, γιατί ο survey γενικά χρεώνει μονόωρο το μάθημα σε όλα τα σχολεία.
    Υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση για το μάθημα από κύκλους του Υπουργείου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι ακούστηκε για επέκταση του μαθήματος στη γ' γυμνασίου. Αληθεύει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι δυνατόν, με τα τόσα που γίνονται και ακούγονται, να μην υπάρχει για μας μια κάποια επίσημη ενημέρωση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το project θα υπάρχει στο Νέο Λύκειο;
    Ξέρεις Γιάννη κάτι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον μας πιάσανε στον ύπνο. Ακούγεται έντονα κατάργηση του μαθήματος από φέτος. Υπάρχει και ανακοίνωση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς χάσαμε....
    ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ τελεσίδικα εκτός σε όλα τα γυμνάσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχώς που πιέζαμε και είχαμε θετικά μηνύματα. Δηλαδή, αν δεν πιέζαμε προφανώς τώρα θα μας ... εκτελούσαν !!! Άρα το ότι είμαστε ζωντανοί προφανώς είναι κέρδος !
    Και για να σοβαρευτούμε, πληρώσαμε εν μέρει και τις τακτικές και νοοτροπίες του στυλ "πες στον μπαμπά σου αυτή τη βδομάδα να φτιάξει ένα τρένο και την άλλη ένα αεροπλανάκι ...". Δυστυχώς το μάθημα σε πολλά σχολεία αντιμετωπίστηκε ως μια υποχρέωση των γονέων και όχι των παιδιών. Μ' αυτή την έννοια είμαστε συνυπεύθυνοι γιατί δεν φροντίσαμε να κερδίσει το μάθημα την αξία και εκτίμηση που του οφείλεται με βάση τη στοχοθεσία και τη φιλοσοφία του. Φυσικά, ο μεγάλος υπεύθυνος είναι η πολιτεία που μας άφησε αβοήθητους, αλλά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη αυτό που λέει βιωματικές δράσεις " Τεχνολογία " τι ακριβώς είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αλλάξτε το blog: δίδασκα τεχνολογία.
    το βιωματικές δεν μας αφορά γιατί σε καναδύο χρόνια (στην καλύτερη) δε θα υπάρχει κανείς μας στα Γυμνάσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΠΕΚΑΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;;;;;;;;;;;ΔΙΑΚΟΠΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιάννης Τζωρτζάκης4 Αυγούστου 2013 στις 10:06 μ.μ.

    Για το μάθημα της Τεχνολογίας, του Γιάννη Τζωρτζάκη

    http://goo.gl/Se33HA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΠΕΚΑΤΕ έχει κάνει κάποιες κινήσεις μετά την ανακοίνωση γιατί τουλάχιστον οι μουσικοί, καλλιτεχνικών και πληροφορικάριοι κάπως κινούνται, κάπως φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τους μουσικούς τους βλέπω πολυ δραστήριους, εμείς τι κσνουμε; υπαρχει κάποιο σχέδιο δράσης, διαμαρτυρίας; Ποιες θα είναι πλέον επίσημα οι αναθέσεις μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχουν βγάλει και τις επιλογές σχεδίων από το Λύκειο; Κι εμείς τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Οικιακή Οικονομία υπάρχει ως αυτόνομο μάθημα για να μη σπάει με την Τεχνολογία. Με τον τρόπο αυτό οι γεωπόνοι δεν καίνε την 2η ανάθεση τους που είναι η Οικιακή Οικονομία ! Μαντέψτε τι ειδικότητα έχει ο ... γνωστός υπεύθυνος των αναθέσεων στο Υπουργείο !! Τυχαίο ; Δεν νομίζω ...
    Και μετά λένε οτι όλα αυτά γίνονται κατόπιν σχεδίου, ως αναδιάρθρωση και βελτίωση της Εκπαίδευσης, μπλα, μπλα, μπλα ... Τρίχες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητοί, το blog είναι ελεύθερο σε σχολιασμό χωρίς περιορισμούς αλλά με την υποχρέωση ενός κάποιου αυτοπεριορισμού θα έλεγα.
    Υπενθυμίζω ότι η ΠΕΚΑΤΕ δεν ανήκει σε κάποιο κλάδο αλλά σε όλους όσους διδάσκουν τεχνολογία και η δύναμή της είναι ανάλογη με την ενότητα των μελών της.
    Απάντηση στο εμείς τι κάνουμε, είναι αυτά που κάνουμε. Αν δεν τα κάναμε, ήδη από διετίας θα είχαμε τελειώσει. Αν έχεις όρεξη γύρνα πίσω στο τότε, να διαβάσεις τα ίδια σχόλια του τύπου "οι άλλοι είπαν ότι θα φωνάξουνε, θα γράψουνε θα θα ... εμείς τι κάνουμε;" Ίσως μάλιστα οι ίδιοι που τα έγραφαν τότε τα γράφουν και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί, να οργανώσουμε μια συνάντηση μια κινητοποιήση κάτι τελοσπάντων. Ας ορίσουμε μια ημερομηνία για αρχή κι ένα σημείο συνάντησης και να δούμε τι θα κάνουμε νομίζω μας απασχολεί όλους. Η ΠΕΚΑΤΕ σαφώς κι έχει βοηθήσει πολύ, το θέμα είναι οτι δεν μπορούμε να πάμε όλοι στο υπουργείο καθώς φαντάζομαι υπάρχει μια διαδικασία, επίσης το να γραφτεί ένα κείμενο με τις θέσεις μας και να δημοσιευθεί όμως κάναν και οι άλλοι εκφράζοντας τη δυσαρεσκεία μας, τις θέσεις μας ακόμα και τη προσφορά του μαθήματος είναι πολύ πιο έυκολα να γίνει από την ΠΕΚΑΤΕ και όχι από τον καθένα ξεχωριστά.Η ΠΕΚΑΤΕ είναι αυτή που θα πρέπει να φαίνεται με σαφή στήριξη από μας αλλά το να ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλον δεν οδηγεί κάπου. Μαθαίνουμε στα παιδιά να βρίσκουν λύσεις ας το εφαρμόσουμε κι εμείς. Κι αν είναι τόσο δύσκολο να οργανωθεί λόγω διακοπών ας το κάνουμε ηλεκτρονικά. Ας κάνουμε ένα πλάνο, ξεκινώντας από τη δημοσίευση που πρέπει να γίνει, μετά να μας αποσαφηνίσει το υπουργείο με ποιο τρόπο σκέφτονται να υλοποιηθούν όλα αυτά και να στείλει με σαφήνεια τον τρόπο που θα γίνονται τα project, εφόσον οι περισσότερες ειδικότητες τακτοποιήθηκαν μήπως πρέπει ξεκάθαρα να πουν οτι τα προτζεκτ είναι των τεχνολόγων ως πρώτη ανάθεση; Όταν γινόνταν πιλοτικά το πρόγραμμα την Τεχνολογία δεν την είχαν αλλάξει τώρα και χωρίς καμία ενημέρωση πώς το κάνουν; Θα μπόρουσαμε να κάνουμε διαχωρισμό με την Οικιαική , έχει συζητηθεί; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μόνο η ΠΕΚΑΤΕ μπορεί να απαντήσει εκτός κιαν υπάρχει κάποιος άλλος που γνωρίζει. Επίσης, μην ξεχνάμε και νομίζω οτι πρέπει να το θυμίζουμε συνέχεια οτι το μάθημα διδάσκεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες και στην Κύπρο (που είναι ποιο έυκολο να ρίξουν μια ματιά στο πρόγραμμα) και οτι συνέχεια ακούμε (αλλά δεν βλέπουμε) δηλώσεις περί ανάπτυξης της Έρευνας και της Τεχνολογίας. Ας μας πουνε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι μουσικού συνατήθηκαν η ΠΕΚΑΤΕ;
    http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/yfypoyrgos-sxolikoys-symboyloys-antymetopiozoyme-skeptiksimso-orologio-programma
    Τώρα που πάνε όλοι μήπως να πάμε κι εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχει σταλεί/γνωστοποιηθεί κάτι αντίστοιχο στο υπουργείο;
    http://www.esos.gr/article/apopseis/texnologia-gymnasioy-tenol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχει γνωστοποιηθεί και υπάρχουν ανάλογες συναντήσεις με τους αρμόδιους. Απλά, επειδή το μάθημα το έχουν σε πρώτη ανάθεση αρκετοί κλάδοι (ΠΕΚΑΤΕ, Φυσικοί Ρ/Η, Γεωπόνοι, Μηχανικοί Πολυτεχνείου), δεν αποτελούμε δηλαδή έναν ενιαίο κλάδο, αυτό είναι ένα μειονέκτημα και ταυτόχρονα ένα πλεονέκτημα στη προσπάθεια να τους πείσουμε για την αναγκαιότητα του μαθήματος. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε τ'αυτονόητο. Γνωρίζουν άραγε οτι η αύξηση των επενδύσεων σχετίζεται και με δείκτες, όπως είναι η τεχνολογική εκπαίδευση της υποψήφιας χώρας ; Άντε, και ήρθαν οι επενδυτές (λέμε τώρα), τι θα κάνουν, θα κουβαλήσουν και εργαζόμενους μαζί τους ; Υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθεί μια χώρα όταν οι πολίτες της διδάσκονται τη χρησιμότητα του να γνωρίζουν τα άμφια που φορούν οι ιερείς, αλλά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σταυροκατσάβιδο από το ... πηρούνι; Η απάντηση είναι ... ΚΑΜΙΑ !!!
    Τέλος πάντων, κινήσεις γίνονται να δούμε που θα καταλήξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα βιβλία πάντως θα τα πάρουν.Ως ανάμνηση...;!
    http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/sxolika-biblia-paralaboyn-mathites

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κανένα νέο = κακό νέο ;
    Οι διαχειριστές του site δεν έχουν να μας πουν τίποτα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τουλάχιστον οι υπόλοιπες ειδικότητες μετατάσσονται στην πρωτοβάθμια. Εμείς τι θα κάνουμε;; Ενημερώστε μας για κάτι νεότερο διότι δεν είμαστε από την Αθήνα και βρισκόμαστε σε πλήρη άγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κάτι νεότερο σχετικά με το μάθημα της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τουλάχιστον από ευγένεια θα μπορούσατε να δώσετε μια απάντηση, έστω ότι δεν ξέρετε τίποτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στους διαχειριστές του site αναφέρομαι που είτε είναι διακοπές, είτε απλά ... κρύφτηκαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι πλεονάζοντες των άλλων ειδικοτήτων είτε μετατάσσονται στην Α/θμια, είτε σε διοικητικές θέσεις. Προφανώς για μας δεν θα υπάρχει τίποτε, γιατί αν υπήρχε θα τις έδιναν στους πλεονάζοντες των ... πλεοναζόντων !
    Εκτός αν υπάρχουν τόσες ανάγκες στα Τεχνικά Λύκεια, θα δούμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η Τεχνολογία στο Γυμνάσιο τέλος !!! Οι ώρες μειώνονται συνολικά και για τις δυο τάξεις του Γυμνασίου στις 4. ίσως με καμιά αλχημεία και χωρισμό του τμήματος να πάει στις 6 με 8 ώρες. Άρα, θα πρέπει κανείς να πηγαίνει σε 3 με 4 σχολεία για να καλύπτει το ωράριο του, που σημαίνει ότι το 50% και παραπάνω των συναδέλφων θα μετακινηθεί στα τεχνικά λύκεια. Μάλλον τους βγαίνει αυτό το σενάριο γι' αυτό και δεν μας έβγαλαν υπεράριθμους. Εννοείται ότι άμα ξεκινήσει το σχολείο δεν μπορούν να βγάλουν κανέναν συνάδελφο οποιαδήποτε ειδικότητας σε διαθεσιμότητα. Αν θα κάνουν και πάλι οριζόντιες διαθεσιμότητες κλάδων και ειδικοτήτων θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο καλοκαίρι.
    Φυσικά, κάτω από ένα τέτοιο καθεστώς, μόνο στη διδασκαλία δεν μπορεί να έχει κανείς το μυαλό του, δυστυχώς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τι εννοείς 4; Αυτό δεν προκύπτει ούτε απο το non paper.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Από το non paper προβλέπεται δίωρο μάθημα στη Β και δίωρο στη Γ Γυμνασίου σε ένα κύκλο βιωματικών (!) δράσεων. Τα παιδιά λοιπόν θα χωρίζονται στα 5-6 τμήματα - μαθήματα που προβλέπει ο κύκλος. Εννοείται ότι ένα τμήμα 10-12 παιδιών πάντα θα βρίσκεται για να επιλέξει ένα από τα μαθήματα αυτά και κυρίως την Τεχνολογία, αν και θα έχουμε (σύμφωνα με τον non paper) σε 4 από τα 6 την Α' ανάθεση. Τώρα, αν γίνουν περίεργα σπασίματα με τη βοήθεια και του διευθυντή οι 4 μπορεί και να γίνουν 8 ώρες. Νομίζω ότι επειδή οι καιροί άλλαξαν οι σύλλογοι θα συνδράμουν όσο μπορούν ώστε οι συνάδελφοι να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Φυσικά,εκκρεμούν και οι αναθέσεις μαθημάτων όπου δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ευχάριστες εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συνάδελφοι ανώνυμοι αναλυτές, υποθέτω ότι όσοι ανήκετε στην ΠΕΚΑΤΕ έχετε ενημέρωση για τις προσπάθειές τις, οι υπόλοιποι μάλλον μιλάνε μεταξύ τους.
    Για να πω δυο λόγια πάντως για την τελευταία ανάλυση, πράγματι βγαίνουν 4 οι ώρες αυτές σύμφωνα με το γνωστό non paper, αυτά όμως με τις βοήθειες διευθυντών που αναφέρονται, δεν γίνονται ούτε με σφαίρες (λόγω τεχνικών περιορισμών στο πρόγραμμα) αφού η μόνη περίπτωση είναι να διδάσκονται παράλληλα. Για να μάθετε και κάτι ακόμα, οι βιωματικές δράσεις (στο σχέδιο τουλάχιστον του κου Ματσαγγούρα που τις περιέγραψε)δεν έχουν ανάθεση τους εκπαιδευτικούς που φαίνονται προφανείς. Έτσι, όπως τώρα μπορεί κάποιος στο λύκειο να κάνει ερευνητική εργασία με θέμα τη διατροφή και να είναι φιλόλογος, έτσι και στο γυμνάσιο, ένας άλλος φιλόλογος μπορεί να κάνει βιωματική δράση σχετική με την τεχνολογία. Αν και κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό, είναι όμως δυνατό.
    Οι βιωματικές δράσεις δεν κατοχυρώνουν οργανικές, τόσο απλά.
    Τώρα, όποιος θέλει, ας βγει στα μέσα να πει την αποψή του, καλό θα είναι, η ΠΕΚΑΤΕ απ ότι γνωρίζω, έχει κάνει πολλά πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αν η ΠΕΚΑΤΕ έχει ανατρέψει το non paper τότε τι συζητάμε ; Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Πάντως, εφόσον δεν βγήκαμε υπεράριθμοι σημαίνει ότι ο υπολογισμός των ωρών έγινε με βάση το νέο πρόγραμμα και νέες αναθέσεις, οπότε φαίνεται ότι η ΠΕΚΑΤΕ κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση. Οψόμεθα λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οι βιωματικές δράσεις στα πιλοτικά δεν ήταν σε ζώνη. Ενα τρίμηνο κάποια δραστηριότητα , δυο κ´αποια άλλη κλπ. Οι αναθέσεις προφανώς σε αυτή τη σκέψη οδηγούν και όχι σε ζώνη. Αυτά λέει η
    Απλή λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οι αναθέσεις οδηγούν εκεί. Το σπάσιμο όμως σε τρίμηνα δεν εμφανίζεται στο non paper.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο Υπουργός σε σημερινή του απάντηση δικαιολόγησε τις μετατάξεις κάποιων ειδικοτήτων ως αποτέλεσμα της έλλειψης ωρών πρώτης ανάθεσης. Πάντως είναι περίεργο που δεν κρίθηκαν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί από τις τεχνικές ειδικότητες που υπάρχουν στη γενική εκπαίδευση. Περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τα τεχνικά λύκεια (η αισιόδοξη εξήγηση), ή έχουν σκοπό να καταργήσουν τεχνικές ειδικότητες (η απαισιόδοξη εξήγηση) ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το πρόγραμμα που βγήκε δείχνει επιπλέον ώρα στην Γ γυμνασίου και χωρισμός τμήματος με πληροφορική; Αν είναι έτσι ας μας το βεβαιώσει και η ΠΕΚΑΤΕ για να μπορέσουμε να χαρούμε!!
    http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/orologia-programmata-gymansioy-a-lyklrioy-ab-wesperinoy-lykeioy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απο τη στιγμη που στην γ'γυμνασιου το νεο προγραμμα θα ισχυσει απο το 2015-2016 φετος δεν θα υπαρξει καποια αλλαγη, σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Επειδή η καθημερινότητα σήμερα, αλλά και παλαιότερα απαιτούσε να ξέρεις να χρησιμοποιείς τα χέρια σου, το μάθημα της Τεχνολογίας έδειχνε νέους δρόμους στον κάθε μαθητή. Ακόμη και οι "κακοί" μαθητές χαίρονται όταν μπορούν να κατασκευάσουν κάτι μόνοι τους και όχι όταν κλείνουν σωστά το ρήμα λύνω. Ευτυχώς είρθε φώτιση στους αφώτιστους, θα δουλέψουμε και φέτος και οι μαθητές μας θα μάθουν να ξεχωρίζουν την πένσα από το σφυρί.Παρ'όλα αυτά η απεργία είναι το μόνο μέσο που έχουμε για να δείξουμε την αγανάκτηση και δυσφορία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Νομίζω ότι η ΠΕΚΑΤΕ δικαίωσε τις προσδοκίες όλων μας. Ισως τώρα κάποιοι θα έπρεπε να βγουν να πουν ένα μπράβο, μπορεί και ένα συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ένα μεγάλο μπράβο στους υπεύθυνους που έτρεχαν όλο το καλοκαίρι. Τελικά οι εξελίξεις τους δικαιώνουν και με το παραπάνω. Ας μην επαναπαυόμαστε όμως, το νου μας στις αναθέσεις. Αν αλλάξουν την πατήσαμε γιατί στήσαμε ένα ωραίο και ποιοτικό μάθημα, διαφορετικό από τα υπόλοιπα το οποίο στηρίζεται στην αυτενέργεια των μαθητών και άλλοι θα απολαύσουν τους καρπούς. Μπορεί να φαίνομαι καχύποπτη αλλά μήπως οι καιροί δεν είναι ανασφαλείς και περίεργοι; Ας διαφυλάξουμε λοιπόν αυτά που δημιουργήσαμε μα το μεράκι μας μαζί με τους μαθητές μας όλα αυτά τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η φύση του μαθήματος δεν αλλάζει οπότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν οι πρώτες αναθέσεις. Μακάρι όμως να επεκταθούν οι δεύτερες και να πάρουμε μαθήματα, κυρίως στη ζώνη δραστηριοτήτων, που κατά γενική ομολογία μπορούμε να διδάξουμε. Και πάλι ένα μεγάλο μπράβο σ' αυτούς που δεν θεώρησαν την υπόθεση χαμένη. Το βάρος πλέον πέφτει σε μας που θα πρέπει να φροντίσουμε να μη δώσουμε ποτέ στο μέλλον αφορμή να αμφισβητηθεί η αξία και η χρησιμότητα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αν πάντως δεν δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, δεν πάρει δηλ. ΦΕΚ, το νέο πρόγραμμα γυμνασίου ας κρατάμε μια πισινή γιατί η πίεση των πληροφορικάριων που τα θέλουν όλα δικά τους δεν σταμάτησε. Οπότε το νου σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν είναι προς διαβούλευση αυτό, όπως το Λύκειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γνωριζουμε κατι νεοτερο και ανησυχουμε παλι η ειναι στο αιμα μας η ανασφαλεια; Γνωριζουμε περιπου ποτε πρεπει να δημοσιευτει το Φεκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τότε γιατί οι πληροφορικοί απαιτούν δίωρο εργαστηριακό μάθημα σε όλα τα γυμνάσια ; Τελείωσε το θέμα του γυμνασίου ή είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τότε γιατί οι πληροφορικοί απαιτούν δίωρο εργαστηριακό μάθημα σε όλα τα γυμνάσια ; Τελείωσε το θέμα του γυμνασίου ή είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σε διαβούλευση είναι το Λύκειο. Γιαυτό φωνάζουν οι πληροφορικοί. Για τα ιδιαίτερα των πανελληνίων. Στο γυμνάσιο δεν αλλάζουν τα πράγματα. Τουλάχιστον όχι φέτος. Μπορεί να αλλάξει η υπουργική απόφαση ακόμα και εάν έχει ΦΕΚ, όποτε να είναι. Φέτος όμως θα γίνουν ρεζίλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Οι πληροφορικοί τα έχουν με τους Χημικούς γιατί τάχθηκαν εναντίον τους σύμφωνα με τα λεγόμενα τους! Το μάθημά τους διδάσκεται απο την Α' δημοτικού έως όλο το γυμνάσιο. Επίσης το αρχικό δίωρο σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου δεν το χάνουν μιας και θα σπάει με το δικό μας μάθημα σε όλες τις τάξεις . Ας μην τα θέλουν μονά ζυγά δικά τους γιατί πολύ χολή στάζουν δεξιά κι αριστερά για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. http://ipaideia.gr/se-48-ores-i-ekpliksi-tou-ipourgeiou-paideias-meso-prosthikis-sto-n-s-gia-to-neo-likeio-pou-tha-katatethei-tin.89f05f2cf6615a9506b38b2cadf69646.html


    Ξέρουμε κάτι σχετικά με την ειδικότητά μας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αύριο έχει η ΕΤΕ συνέλευση. Γιατί όχι και με τη συμμετοχή των υπόλοιπων φορέων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Συγνώμη άλλαξε κάτι και πάλι στο γυμνάσιο και δεν το καταλάβαμε; Ας μας ενημερώσουν οι πιο ενημερωμένοι γιατί έχω μείνει στην χαρά και των 3 τάξεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Με νέα απόφαση της ΔΕΠΠΣ που ήρθε το μεσημέρι στο σχολείο στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια το μάθημα της Τεχνολογίας είναι εργαστηριακό μονόωρο μάθημα στην Α' Γυμνασίου ενώ εξαφανίστηκε από την Β' και Γ' Γυμνασίου ! Και μη νομίζετε οτι αυτό δεν θα ισχύσει σε όλα τα Γυμνάσια από του χρόνου έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτό κάτι δείχνει. Κάποιοι δεν ξεχνούν και θέλουν να μας πετάξουν έξω. Λυπούνται που δεν τους πέρασε. Αλλά δε τους πέρασε. Δεν αλλάζει εύκολα η απόφαση του Αρβανιτόπουλου, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ενώ η Πληροφορική στα Πειραματικά έγινε 2ώρο και στις τρεις τάξεις ! Δηλαδή χωρίς κανένα σκεπτικό και σε αντίθεση με την Υπουργική απόφαση καταργούν στην πραγματικότητα την Τεχνολογία. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το θέμα είναι αν εμείς αντέχουμε το μαρτύριο της σταγόνας. Αντέχουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δεν είναι τόσο ξεκάθαρα: τα πειραματικά μπορούν να έχουν το πρόγραμμά τους. Εχουν επιπλέον και ομίλους. Δεν τους ενδιαφέρει το προσωπικό, επίσης, όπως σε εθνικό επίπεδο.
    Αρα δεν καταργούν καμία υπουργική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τί γίνεται συνάδελφοι; Θα μας εξηγήσει η ΠΕΚΑΤΕ; Γιάννη τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δηλαδή μετά από 2 χρόνια πιλοτικής εφαρμογής του νέου προγράμματος σπουδών κατέληξαν σε ένα νέο ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο δεν θα ισχύει απόλυτα στα Πειραματικά Γυμνάσια με θύμα την Τεχνολογία ! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά ; Αν δεν αντιδράσουμε του χρόνου θα έρθει η σειρά μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Το μάθημα Διαχείριση φυσικών πόρων που ειναι στο νεο προγραμμα της Α λυκείου και που όλοι περιμέναμε ότι θα το έχουμε ανάθεση δίνεται στους φυσικούς. Και ούτε κάν δεύτερη ανάθεση δεν μας δίνεται. Που πάμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό το χάσαμε στην αλλαγή του ονόματος του μαθήματος. Μήπως επειδή μας δώσανε το Γυμνάσιο; (γιατί μας το δώσανε, παρά το πρόγραμμα των πειραματικών)

    Για του λόγου το αληθές οι φυσικοί δεν το έχουν ούτε β ανάθεση. Πρώτη οι γεωπόνοι και δεύτερη όλοι οι Πε4 εκτός των φυσικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Έχουν βγει οι αναθέσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Το μάθημα αυτό υπήρχε στην β λυκείου. Σε επικοινωνία με το υπουργείο, ειπώθηκε στον δ/ντή του σχολείου μου, να προχωρήσει με αυτές.
    ΣΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Εντάξει με το ΦΕΚ για το γυμνάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μπορείς να το ανεβάσεις σε link σε παρακαλώ;
    Επίσης δεν θα δοθεί κανένα project σε ΠΕ 02 , 03, 04.
    http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1-project-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-2013-2014-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B502-%CF%80%CE%B503-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B504

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Είναι στο esos , στην μπροστινό σελίδα. Το ΦΕΚ έχει σημερινή ημερομηνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ευχαριστώ! Τι λέτε έχουμε ελπίδα για όλα τα project φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Για φέτος δεν το βλέπω. Μακροχρόνια όμως μπορούμε να ελπίζουμε. Αν αντέξουμε στο χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μου δίνεται η εντύπωση πως στα επόμενα 2 με 3 χρόνια το λεγόμενο project θα μετονομαστεί και πάλι σε Τεχνολογία όπου θα διδάσκεται πάλι στην Α λυκείου κι όλα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ονειρα θερινής νυχτός, αγαπητέ συνάδελφε, δυστυχώς. Το λυκειο γα μας δεν υφίσταται. Πάλι καλά που επί του παρόντος, φαίνεται να τη γλυτώνουμε στο γυμνάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%83#ixzz2e8Djy9NZ



    Είμαστε μέσα σε Α' ανάθεση στο μάθημα επιλογής της Α' λυκείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Η ανάθεση του μαθήματος της Τεχνολογίας και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου δεν πρέπει να μας κάνει να κοιμόμαστε ήσυχοι. Είναι βέβαια μια μεγάλη νίκη αλλά όσοι δουλεύουμε σε περιφερειακά σχολεία βλέπουμε τις ώρες μας να μειώνονται δραματικά. Οι μαθητές μειώνονται το ίδιο και τα τμήματα τα οποία δεν σπάνε πια στη μέση. Μέχρι που να διδαχθεί το μάθημα και στην Γ τάξη οι μισοί θα έχουμε χαρακτηριστεί υπεράριθμοι, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά. Για παράδειγμα το μάθημα δεν υπάρχει ούτε στα εσπερινά Γυμνάσια ούτε στα Πειραματικά. Έχω την εντύπωση ότι τη γλυτώσαμε μόνο για φέτος γι΄αυτό δεν πρέπει να σταματήσουμε τον αγώνα διεκδίκησης για το καλύτερο. Οι ΠΕ15 πέτυχαν εκτός από την κατάργηση της Β ανάθεσης των άλλων ειδικοτήτων για το μάθημά τους και τη διδασκαλία της Γεωγραφίας κατά προτεραιότητα. Εμείς δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι ανάλογο ή κινδυνεύουμε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλη χρόνια σε όλους. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά της πεκατε γιατι απεδειξαν με τις πράξεις τους ότι δούλεψαν πολύ το καλοκαιρι για όλους μας. Λίγη αυτοσυγκράτηση απο όλους μας. Γιατι βγάζουμε πολύ γκρίνια.
    Καλή χρόνια και πάλι σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Στα Πειραματικά αρχικά προβλεπόταν να διδάσκεται μόνο στη Α' Γυμνασίου και καθόλου στη Β και Γ. Μετά την αντίδραση της ΕΤΕ κάνανε πίσω λέγοντας ότι και φέτος θα ισχύσει το πιλοτικό πρόγραμμα με κανονική διδασκαλία στη Β' γυμνασίου. Το τι θα γίνει του χρόνου θα το μάθουμε αφού ζήσουμε το επόμενο καλοκαίρι τις ανεπανάληπτες στιγμές του φετινού. Οποιαδήποτε πληροφορία, γνώση και συμβουλή για το πως θα αποφύγουμε το εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο ευπρόσδεκτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Γιάννη, την άποψη της ΠΕΚΑΤΕ για τα όσα ανέβηκαν το καλοκαίρι θα θέλαμε, σε παρακαλώ
    ΣΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Φαντάζομαι ότι όλοι μας διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν τα παρακάτω :

    " ... Με την ίδια μέθοδο, η «ειδική ομάδα» που έχει αναλάβει την επιχείρηση «εξυγίανσης» της διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού έσβησε στα μέσα Αυγούστου το μάθημα της Τεχνολογίας από τα Γυμνάσια με στόχο τη δημιουργία εφεδρικής δεξαμενής περίπου 1.300 καθηγητών, οι οποίοι θα έπαιζαν τον ρόλο της ρεζέρβας στην περίπτωση που θα «κολλούσε» η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, για τους οποίους το σχέδιο εξοστρακισμού είχε δυσκολότερους όρους υλοποίησης. Καθώς, όμως, πλησίαζε η απειλή της απεργίας διαρκείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απειλή που αρχικά είχε υποτιμηθεί από το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας, το τελευταίο προτίμησε να αφήσει για το μέλλον το σχέδιο αυτό."

    Όχι, γιατί κάποιοι κατηγορήθηκαν ότι κινδυνολογούν όταν, ενώ όλα φαινόταν ότι πάνε "καλά", εξέφραζαν την επιφυλακτικότητα τους. Τα μάτια μας δεκατέσσερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Συμφωνώ ως προς το ότι το κράτησαν για το μέλλον. Δε με πείθει ότι φοβήθηκαν τις απεργίες. Κάτι άλλο έχει παιχτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αν ένα συγγενικό πρόσωπο επώνυμου πολιτικού δεν δίδασκε το μάθημα της Τεχνολογίας, τώρα θα αποτελούσαμε μέρος του plan B' !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Τότε ας ελπίσουμε αυτό το πρόσωπο να μην βγει σε σύνταξη τα επόμενα 35 χρόνια! Εξαιρετικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Εννοείς πρώην υπουργό παιιδείας και μεγαλοστέλεχος του κυβερνώντος κόμματος που ακούγεται ότι βοήθησε πολύ; Αληθεύει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Εάν είναι έτσι πείτε μας να τον ψηφίσουμε ( μεταξύ σοβαρού και αστείου...)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Η γυναίκα του πρώην υφυπουργού για να λέμε όλη την αλήθεια ! Πάντως, όπως φαίνεται με τις υπουργικές αποφάσεις για το ωράριο και τις αναθέσεις που αλλάζουν ανάλογα με τις μέρες της εβδομάδος και τα τηλεφωνήματα που πέφτουν θα μας κάνουν τον χειμώνα του 2014 ... καλοκαίρι του 2013 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ευτυχώς το χειμώνα δεν αλλάζουν τα ωρολόγια. Γιατί αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Δεν αλλάζουν, όμως και αυτό το μαρτύριο της σταγόνας δεν υποφέρεται. Αν το μάθημα στηρίζεται στο τηλεφώνημα του Μήτσου, στα κονέ του Θανάση, στην ειδικότητα της Μαρίας που είναι γυναίκα πολιτικού κ.λπ. δεν νομίζω ότι έχουμε μέλλον. Θέλουν να μας κάνουν Γερμανία αλλά οι ηλίθιες επιλογές τους είναι τελείως αντίθετες. Στη Γερμανία, που αναγνωρίζουν την αξία της τεχνολογικής γνώσης και ικανότητας, κάνουν ουρές στα εξειδικευμένα καταστήματα εργαλείων και υλικών και δω ουρές στα σουπερμάρκετ για να αγοράσουν γαλοπούλα λάιτ και κυνηγάνε τη Ρεμπούση που τόλμησε να αμφισβητήσει την αξία των αρχαίων ελληνικών !! Πάντως δεν πρέπει να αφήσουμε νάρθει το καλοκαίρι χωρίς να εξασφαλίσουμε εκ των προτέρων τη σταθερότητα του μαθήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Και πώς θα την εξασφαλίσουμε; έχετε καμία ιδέα; γιατί εγώ νομίζω ότι ΄
    το μέλλον μας δεν εξαρτάται από εμάς. Και αυτό είναι το εξοργιστικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αγώνας, αγώνας, αγώνας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Δηλαδή πρέπει να πιστέψουμε σ ότι λέει ο Κάτσικας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Το πιο πάνω κείμενο είναι δικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Συνάδελφοι καλημέρα.
    Συγγνώμη για την "αποχή" μου από το blog μας, αλλά είχα ανάγκη για ένα μεγάλο διάστημα αποχής μετά από το πολύ κουραστικό καλοκαίρι που πέρασε...
    Είναι γεγονός ότι καταφέραμε κάτι ανέλπιστο, αλλά πρέπει να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή γιατί η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και με τις διευρυμένες εξουσίες που έχει ο υπουργός με το νέο νόμο, πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μία νύχτα...
    Είναι γνωστό ότι για την επιτυχία υπάρχουν πολλοί "πατεράδες" και με λύπη μου παρατηρώ ότι υπάρχει μια κόντρα για το ποιος θα την χρεωθεί... Με τέτοιες πρακτικές είχαμε την κακή εικόνα του παρελθόντος. Πρέπει κάποια στιγμή να συμπεριφερθούμε (και να νιώσουμε)σαν μια ομάδα στο θέμα της Τεχνολογίας. Η ΠΕΚΑΤΕ μόνο αυτό προωθεί τα τελευταία χρόνια και ποτέ δεν "απείλησε" τις υπόλοιπες ενώσεις με τις ενέργειες της.
    Στα υπόλοιπα τώρα:
    Πήραμε ανάθεση σε μάθημα επιλογής στην Α΄ Λυκείου.
    Προσπαθούμε να ετοιμαστεί από τώρα το αναλυτικό πρόγραμμα της Γ΄ Γυμνασίου για να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον...
    Προτείνουμε ξανά το άνοιγμα των αναθέσεων γιατί υπάρχουν περιθώρια.
    Το πιλοτικό γυμνάσιο θα κάνει το πρόγραμμα των υπόλοιπων γυμνασίων.
    Τα πρότυπα δεν θα το ακολουθήσουν, γιατί κατά παράβαση του νόμου λήφθηκε απόφαση να ακολουθήσουν άλλο πρόγραμμα.
    Είναι γεγονός ότι το σύστημα λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Όσο και αν διαφωνούμε με αυτό, αν δεν μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τους δικούς του κανόνες, δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε το "ήθος" μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Η παράνομη απόφαση της ΔΕΠΠΣ δείχνει τη νοοτροπία και την άποψη που έχουν για το μάθημα. Προφανώς οι συνάδελφοι "Τεχνολόγοι" στα Πρότυπα που δεν υπερβαίνουν τους 20 συνολικά, είναι λίγοι για ν' αντισταθούν. Ευτυχώς που διαμαρτυρήθηκε η ΕΤΕ και πήραν πίσω την απόφαση τους για κατάργηση της Τεχνολογίας στη β' Γυμνασίου για φέτος. Του χρόνου όμως ; Και αν το καταργήσουν από τα Πρότυπα, αμφιβάλλει κανείς ότι θα έρθει και η σειρά των υπολοίπων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Καλημέρα.
    Η παράνομη απόφαση της ΔΕΠΠΣ γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί με αντίστοιχες αποφάσεις των ΕΠΕΣ, αλλά δεν έχουν καταφέρει να τους πείσουν όλους. Το επιχείρημα τους είναι πως έχουν τοποθετήσει πολλούς καθηγητές Πληροφορικής (για το 2ωρο) και δεν θα έχουν τι να τους κάνουν...
    Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Δεν έγινε μόνο με την διαμαρτυρία της ΕΤΕ αυτό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα το τελευταίο διάστημα ότι οι διαμαρτυρίες και τα υπομνήματα δεν έχουν τόσο άμεσα αποτελέσματα... Έχουμε προσπαθήσει πολλοί περισσότεροι για αυτό. Καλό είναι που δραστηριοποιείται πιο δυναμικά η ΕΤΕ το τελευταίο διάστημα αλλά καλό είναι επίσης να μην υποβαθμίζουμε τις προσπάθειες των υπολοίπων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. καλησπέρα.Εδώ και 15 χρόνια διδάσκω τεχνολογία σε γυμνάσιο.Φέτος κλείνοντας οι ΕΠΑΣ όλοι οι μηχανοτεχνίτες και οι απόφοιτοι ΚΑΤΕ έχουν διατεθεί στα γυμνάσια με αποτέλεσμα στο νομό μου ολοι σχεδόν οι καθηγήτες της ΑΣΕΤΕΜ να μην έχουμε καμία ωρα.Θα πρέπει κάποια στιγμη κάτι να γίνει με τις αναθέσεις στο μάθημα της τεχνολογίας γιατι είμαστε πάρα πολλοι!Ειναι το μόνο μάθημα που μπορούν να το διδάξουν σχεδόν 20 ειδικότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Καλημέρα.
    Είναι γεγονός ότι είναι το μόνο μάθημα με τόσες πολλές ειδικότητες σε Α΄ ανάθεση, αλλά οι μηχανοτεχνίτες σίγουρα δεν το έχουν ανάθεση και από τα ΚΑΤΕΕ όχι όλες οι ειδικότητες. Μπορείς να μου πεις συγκεκριμένα για ποιους κλάδους αναφέρεσαι και σε ποια περιοχή; Υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε μια παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Καλημέρα.
    Θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου οχι ως προς τα άτομα αλλά ως προς τις αναθέσεις.Αυτή τη στιγμή μπορεί να αναγκαστώ να αφήσω την οικογενεια μου τα παιδία μου ή να απολυθώ!Ας γίνει κάτι με τις αναθέσεις.Σιγουρα ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν τεχνολογία.Είναι 17.06 17.07 18.12 18.17.Δεν ειναι οτι το ΠΥΣΔΕ δεν λειτούργησε σωστά αλλά τι μπορεί να γίνει ώστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να ξέρουμε ποιος έχει τι.Μετα το καλοκαίρι με ολα αύτα που περάσαμε και με ολη την ανασφάλεια του τι θα γίνει νομίζω οτι πρέπει να ξεκαθαρίσει λιγο η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Καλημέρα.
    Απολύτως κατανοητή η αγανάκτηση για το θέμα των αναθέσεων, αλλά αυτό είναι ένα θέμα αρκετά παλιό. Καταλαβαίνεις ότι μέσα στον πανικό του καλοκαιριού το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να ανοίξουμε αυτό το θέμα και να διασπάσουμε το μέτωπο...Και αν το ανοίξουμε, όσοι βγουν από τις αναθέσεις θα πάνε στα σπίτια τους. Και με ποια κριτήρια θα χαρακτηριστούν κάποιοι ανεπαρκείς για αυτό το μάθημα;
    Τουλάχιστον το ΠΥΣΔΕ της περιοχής σου τήρησε το νόμο, γιατί αλλού έκανε ότι ήθελε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλημέρα.
    Μήπως έχεις εικόνα πόσοι τεχνολόγοι περισσεύουν γιατι στο νομό μου ειμαστε τώρα που κλείνουν οι ΕΠΑΣ κοντά στα 10 άτομα απο ολες τις ειδικότητες.Και ο τομέας των δομικών που είμαι δεν προχωρά καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Καλημέρα.
    Το ΠΥΣΔΕ έχει καθυστερήσει τις τοποθετήσεις. Μόλις χτες έληξε η προθεσμία για αιτήσεις, οπότε μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Υπάρχουν επιτροπές για το πρόγραμμα της Γ γυμνασίου;
    Νομίζω πως η ΠΕΚΑΤΕ πρέπει να πιέσει σχετικά, εάν θέλουμε να είμαστε σίγουροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Γιατί στις οδηγίες το μάθημα φαίνεται μόνο σε Α' και Β' ;; Ανησυχητικό ή παράλειψης;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αστείες οδηγίες. Πουθενά αναφορά για ομαδικές ή ατομικές εργασίες. Το κείμενο για τις βιωματικές, αντίθετα, είναι πολλές σελίδες.
    Τα συμπεράσματα...δικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Οι οδηγίες αυτές είναι οι πάγιες οδηγίες για το μάθημα εδώ και χρόνια. Προφανώς δεν υπάρχει τίποτε για τη γ' Γυμνασίου γιατί η γ' Γυμνασίου θα διδάσκεται Τεχνολογία (γραμμή παραγωγής) από την μεθεπόμενη χρονιά (αν ισχύει ακόμη το σημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα) και φυσικά δεν έχει ετοιμαστεί τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Αυτό είναι το πρόβλημα: ότι είναι ίδιες από τη στιγμή που το μάθημα άρχισε να βάλλεται!
    Και δυστυχώς δεν άλλαξαν ούτε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Συνάδελφοι καλημέρα.
    Οι οδηγίες είναι πολύ παλιές και επαναλαμβάνονται εδώ και χρόνια.
    Υπάρχει η πρόταση για τη γραμμή παραγωγής από τον Ηλιάδη εδώ και 20 χρόνια, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να την "περάσει" ποτέ...
    Νομίζω ότι χρειάζεται να προωθήσουμε μια νέα συνολική πρόταση για το μάθημα, φροντίζοντας όμως να διατηρήσουμε τη "φύση" του μαθήματος και τον εργαστηριακό του χαρακτήρα... Μην ξεχνάτε ότι ήδη υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και για το περιεχόμενο της Β΄ γυμνασίου.
    Αυτή τη στιγμή "τρέχουν" για να φτιάξουν αναλυτικό γαι ΕΠΑΛ και ΣΕΚ που έπρεπε να λειτουργούν από την αρχή της χρονιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Νέεες απολύσεις το 2014. Ελπίζω να μην χτυπάει για εμάς η καμπάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση πριν το καλοκαίρι μας βλέπω με βατραχοπέδιλα μέσα στις φουσκωτές πισίνες του Jumbo στην ταράτσα και δίπλα στο λάπτοπ για άμεση ενημέρωση !.
    Και αυτό γιατί είναι απίστευτα ανίκανοι, ή καλύτερα "εσκεμμένα" ανίκανοι. Διαλέγουν τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν με απόλυτη διαφάνεια και δεν αγγίζουν τους κομματικούς στρατούς που δεν έχουν ούτε καν αντικείμενο εργασίας. Αλλά όταν μια χώρα, στην οποία πληρώνονται κανονικά υπάλληλοι που απουσιάζουν από τη δουλειά τους χρόνια, ή είναι έγκλειστοι στη φυλακή για φόνο, όπου πληρώνουν συντάξεις πεθαμένων για δεκαετίες κ.λπ., αποφασίζει να ξεκινήσει τον εξορθολογισμό του Δημοσίου από την Εκπαίδευση τι να περιμένει κανείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Γιάννη ακούγεται πως απο Ιούνιο θα αλλάξουν και πάλι τα πράγματα σε γυμνάσιο και λύκειο! Γνωρίζεις κάτι σχετικό; Υπάρχει κάτι κοινοποιήσιμο για την ειδικότητά μας; Αν ισχύει η Γ' γυμνασίου γράφεται κάποιο βιβλίο; Καταιγισμός ερωτήσεων τις οποίες αν γνωρίζεις απαντάς. Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Πρέπει να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία. Διάβαζα κάπου οτι οι Φυσικοί Ρ/Η που διορίζονται με βάση το πτυχίο του Φυσικού και το Μεταπτυχιακό τους διεκδικούνε τη Φυσική ως α' ανάθεση, ενώ δεν θάχαν πρόβλημα να αφήσουν την Τεχνολογία, ως μάθημα μη συμβατό με τις γνώσεις τους. Αληθεύει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Συνάδελφοι καλησπέρα.
    Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία. Το καταλαβαίνω ότι η ανασφάλεια είναι πολύ μεγάλη και ότι οι περισσότεροι από εμάς δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι καταφέραμε να επιβιώσουμε μετά από αυτή την επίθεση... αλλά δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο. Προφανώς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση (αναλυτικό, ωρολόγιο, βιβλίο μαθητή και εκπαιδευτικού) για την Γ΄ γυμνασίου και θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει αποδεκτό. Απ, ότι γνωρίζεις και άλλοι (πχ ΕΤΕ) ετοιμάζουν κάτι παρόμοιο, αλλά δεν ξέρω πόσα περιθώρια έχουμε για συνεργασία. Ενώ δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα μαζί τους και σε πολλά σημεία έχουμε συνεργαστεί πολύ καλά, υπάρχουν μερικά σημεία που δεν τα "βρίσκουμε"
    Δεν έχω ενημέρωση για τους Ρ/Η αλλά το βασικό είναι να φέρουμε το μάθημα στα μέτρα μας και κανένας άλλος κλάδος δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει την ανάθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Τι εννοείς Γιάννη στα μέτρα μας ; Μόνο εμείς να το κάνουμε το μάθημα, ή να μην μπει κανένας νέος κλάδος στο παιχνίδι ; Και αυτοί που το δίδασκαν μέχρι τώρα τι θα κάνουν ; Π.χ. οι Γεωπόνοι. Δεν θα δημιουργηθούν έτσι εντάσεις ; Πιστεύεις οτι μπορεί να επιβιώσει ένα μάθημα στο Γυμνάσιο, που θα τόχουμε μόνο εμείς και κανένας άλλος κλάδος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Καλησπέρα.Γνωρίζει μήπως κάποιος πόσα project μπορεί να πάρει ένας τεχνολόγος στο γυμνάσιο?Στο λύκειο μπορεί μέχρι 4 project.Το ίδιο ισχύει και στο γυμνάσιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Ένα αν είναι σε ζώνη, δύο αν δεν είναι, δύο συνολικά σε πολλά σχολεία. Υπάρχουν ειδικές οδηγίες, του λυκείου είναι άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. ανωνυμος
    ποιο θα είναι το αντικείμενο της τρίτης γυμνασίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ο υπουργός μίλησε για επανακαθορισμό της διδακτέας ύλης και αξιολόγησης όλων των σχολικών εγχειριδίων. Έχουμε φροντίσει να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Οι Φυσικοί Ρ/Η ανέβασαν ένα post και ζητάνε τη Φυσική ως α' ανάθεση. Έχουν δίκιο, γιατί έχουν βασικό πτυχίο Φυσικής και δεν έχουν κανένα μάθημα των Φυσικών ως α' ανάθεση. Να ψηφίσουμε με την ελπίδα ότι αν την πάρουν θ' αφήσουν την Τεχνολογία που είναι μάθημα της ειδικότητας μας ; https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_1_Ypoyrgo_k_Arvanitopoylo_2_Yfypoyrgo_k_Kedikogloy_Apodosi_stoys_Fysikoys_Radioilektrologoys_PE1210_tis_Fysikis_se_/?copy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. εγώ τους ψήφισα να πάρουν φυσική να αφήσουν τις τεχνολογίες...αφού οι άνθρωποι είναι Φυσικοί με Μεταπτυχιακό στην Φυσική...έλεος http://www.avaaz.org/el/petition/Pros_1_Ypoyrgo_k_Arvanitopoylo_2_Yfypoyrgo_k_Kedikogloy_Apodosi_stoys_Fysikoys_Radioilektrologoys_PE1210_tis_Fysikis_se_/?copy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Αν πάρουν Φυσική και αφήσουν απο α' ανάθεση την Τεχνολογία, βολευόμαστε όλοι. Δεν μπορεί να υπάρξη παρέμβαση και απο μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Υπάρχει και ο αντίλογος. Είναι φυσικοί μεν, αλλα με μεταπτυχιακό στην ραδιοηλεκρολογία και γιαυτό "πέρασαν" όλους τους άλλους φυσικούς και διορίστηκαν πριν από αυτούς, για να ΜΗΝ κάνουν φυσική, αλλά άλλα πράγματα. Για να διοριστούν απαρνήθηκαν το πτυχίο φυσικής και διορίστηκαν σαν τους πτυχιούχους πολυτεχνείου ΠΕ12, οι οποίοι επίσης δεν μπορούν να διδάξουν φυσική ενώ έχουν κάνει ένα σωρό φυσικές. Επιπλέον, με τίποτα δεν θα αφήσουν την τεχνολογία, ξέρετε εσείς κάποιο κλάδο που θα άφηνε μάθημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Οι του Πολυτεχνείου έχουν κάνει φυσικές, αλλά δεν έχουν πτυχίο Φυσικού !! Το ίδιο πράγμα είναι ; Και τι θα πεί δεν θ' αφήσουν την Τεχνολογία, στο χέρι τους είναι ; Με βάση το βασικό τους πτυχίο του Φυσικού, που είναι προσόν διορισμού, δεν έχουν κανένα μάθημα α΄ανάθεσης του βασικού τους πτυχίου. Και κάνουν Τεχνολογία που δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα το σχετικό μάθημα ! Δηλαδή το τι μαθήματα κάνει ο καθένας εξαρτάται απο το τι θέλει και τι του δίνει το υπουργείο, ή με βάση τα πτυχία διορισμών του ; Απο που και ως που Τεχνολογία και Διαχείριση φυσικών πόρων (που μέχρι πέρσι το είχαν οι γεωπόνοι α' ανάθεση) οι Φυσικοί ΡΗ ; Αν όμως σ' αυτή τη διαμάχη παίρνουμε τη θέση του Υπουργείου που είναι εις βάρος των τεχνολόγων, ε τότε καλά να πάθουμε ! Γιατί αν καταργηθεί το μάθημα, αυτοί θα έχουν α' αναθέσεις τα ηλεκτρονικά στα ΕΠΑΛ και τις φυσικές ως β' ανάθεση και β' ειδικότητα στα Γενικά, εμείς να πω τι θάχουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Αν διαβάσεις σωστότερα - τί ειδικότητα έχεις ΠΕ04.01?- θα δεις ότι το ΑΣΕΠ τους ζητήσε και το πτυχίο Φυσικής και το μεταπτυχιακό στην Φυσική για να διοριστούν. Τι απαρνήθηκαν? Τώρα αυτά που γράφεις για προσπέραση τι να πουν και οι χημικοί τι να πουν και οι πληροφορικοί...αν είναι να γράφουμε να γράφουμε αλλιώς σας μασάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Aφού δεν μπορούμε εμείς να πάρουμε άλλες πρώτες αναθέσεις, ας παίρνει όποια ειδικότητα θέλει και μπορεί. Έτσι μένουν λιγότεροι για την Τεχνολογία, που πρέπει να υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια. Κανένα νέο για το μάθημα έχουμε ; Για αυτή την αναδιάρθρωση που θα μείνει το ένα τρίτο των ειδικοτήτων ακούστηκε τίποτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Τί είναι πάλι αυτό; Το ένα τρίτο των ειδικοτήτων πού το άκουσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Οι ειδικότητες δεν θα ξεπερνάνε τις 40 και γράψτε το. Θα αλλάξουν πολλές αναθέσεις ενώ οι υπάρχουσες θα επεκταθούν και σε άλλους κλάδους. Οι Φυσικοί ΡΗ είναι ΓΑΤΟΝΙΑ βλέπουν γήπεδο και πλασάρονται. Κτυπούν να πάρουν Φυσική που είναι πάρα πολύ λογικό αίτημα, θα κρατήσουν και ηλεκτρονικά λόγω μεταπτυχιακού και δεν θα ενδιαφέρει τόσο που η τεχνολογία ανήκει σε πολλούς ή κλάδους ή και σε ακόμα περισσότερους με τα νέα μέτρα που έρχονται...εφόσον μείνει η τεχνολογία με την σημερινή μορφή που την ξέρουμε. Γιατί δεν ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους; Γιατί να μην τους στηρίξουμε στον αγώνα τους ; Αύριο θα τρέχουμε κι εμείς ; Γιατί να μην έρχουμε ήδη συμμαχίες. Σαν κλάδος οι Φυσικοί ΡΗ είναι σεβαστός, για τον διορισμό τους απαιτείται πτυχίο Φυσικής και Μεταπτυχιακό στην Ηλεκτρονική Φυσική,,,,υπάρχει άλλος κλάδος με τα προσόντα τους....καλό είναι να τους κάνουμε συμμάχους δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Ναι, αρκεί να συννενοηθούμε οτι είναι απόλυτα δίκιο να κάνουν Τεχνολογία ως β μόνο ανάθεση (αφού δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα στο Πανεπιστήμιο) και ως α' ανάθεση Φυσική και Ηλεκτρονικά. Ο καθένας ας διδάσκει αυτά που λέει το πτυχίο του. Και αν αυτοί του Πολυτεχνείου έχουν κάνει πολλές φυσικές, ας διδάσκουν Φυσική ως β' ανάθεση. Γιατί ο βιολόγος καλύτερα θα διδάξει ηλεκτρισμό απο έναν Ηλεκτρολόγο ανώτερης ή ανώτατης σχολής ; Ή δεν μπορούν οι Τεχνολόγοι Εκπαιδευτικοί να διδάξουν Γεωγραφία και μπορεί μια της Οικιακής Οικονομίας ...θα τρελαθούμε τελείως ; Αλλά που να βρεθεί η συννενόηση ; Εδω κοιτάμε να φάμε ο ένας τον άλλον. Αν ξέραμε να εφαρμόζουμε ομαδικό πνεύμα δεν θα μας θεωρούσαν εύκολα θύματα. Είδατε τι έγινε το καλοκαίρι, 2500 συνάδελφοι στη διαθεσιμότητα και εμείς συνεχίζαμε τα μπανια μας με αγωνία, ενω οι διοικητικοί δεν δέχονται ούτε θέση ν' αλλάξουν ! Πολύ φοβάμαι οτι αν συναντούν τόση αντίσταση απο τους άλλους θα στραφούν και πάλι στα εύκολα θύματα. Μακάρι να διαψευστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Συνάδελφοι καλημέρα.
    Τα θέματα που "τρέχουν" και μας αφορούν είναι πολλά. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει λογική σε αυτά που γίνονται στο υπουργείο και το μόνο που έχει πέραση είναι οι σωστές γνωριμίες...
    Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην ηθική και την αποτελεσματικότητα...Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε το μάθημα της Τεχνολογίας γιατί πιστεύουμε σε αυτό.
    Αν η κατοικία σας είναι στη Λάρισα ή κάπου κοντά, θα χαρούμε να τα πούμε από κοντά, αύριο το μεσημέρι στις 12, στην ημερίδα που διοργανώνουμε στο 11 Γυμνάσιο Λάρισας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. το φετινο καλοκαίρι θα ξαναεπιχειρησουν να μας κλωτσησουν.Και θα ειναι καλυτερα προετοιμασμενοι.Ηδη υπαρχουν διαρροες για τα σχεδια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Όπως;; Η ένωση είναι ενήμερη για κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Ποιά είναι τα σχέδιά τους; Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τις διαρροές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Να ανησυχείτε όταν δεν υπάρχουν διαρροές.
    Όπως πέρυσι το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Υπευθυνοι ΣΕΠ της Β Αθηνας γνωριζουν οτι του χρονου θα ειναι μονο στο Γ Τριμηνο.Μηπως σας θυμιζει το ωρολογιο του περσινου Αυγούστου?Αν αυτο δεν ειναι διαρροη ,τοτε τι ειναι?
    Υ.Γ. Συναδελφοι ,η καλυτερη θεραπεια ειναι η προληψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Αυτό που λες είναι το νέο πρόγραμμα, αλλά για τη Γ γυμνασίου θα ιςχύςει από του παρά χρόνου.
    Αυτό δεν είναι διαρροή, αλλά ήδη νόμος του κράτους.
    Ο ίδιος νόμος που μας έχει στο γυμνάσιο και στις 3 τάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Είναι απίθανο να αλλάξει και πάλι το ωρολόγιο πρόγραμμα και να ψηφιστεί νέος νόμος. Υποτίθεται οτι ο περσινός αποτελεί (λέμε τώρα) προιόν μελέτης και προγραμματισμού. Τι άλλαξε και σκέφτονται αλλαγές ; Εξάλλου, ο προγραμματισμός δεν προβλέπει άλλες μειώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού μέσω διαθεσιμοτήτων. Δεν νομίζω οτι θα υπάρξει πρόβλημα. Πιο πιθανό θεωρώ να γίνει επέκταση των αναθέσεων όπως στην Ευρώπη, παρά οποισδήποτε άλλες αλλαγές. Φαντάζομαι οτι τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα τους λενε τα αυτονόητα. Δηλαδή, ανάπτυξη χωρίς τεχνολογική εκπάιδευση δεν γίνεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Αυτό με την επαναφορά του μαθήματος της Τεχνολογίας στη Α' Λυκείου και της ΕΕ μόνο στη Β' τι είναι πάλι ; Ξέρουμε τίποτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Πού το άκουσες αυτό, συνάδελφε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Τι ιστορία είναι αυτή με το myschool και το μάθημα της Τεχνολογίας; Τα τμήματα στα οποία διδάσκω είναι πάνω απο 20 (26 άτομα) και παρ΄όλα αυτά δεν αποδέχεται τις δυο ώρες που δηλώνω επειδή το σπάω με τον πληροφορικό. Δηλαδή εφαρμόζουν το νέο ΩΠ που προβλέπει μονόωρο το μάθημα, χωρίς να αναφέρουν παλαιότερη εγκύκλιο που σπάει το τμήμα με την πληροφορική ; Τελικά σπάει ή δεν σπάει το τμήμα ; Ακόμη όμως και αν σπάει, αυτό δεν φαίνεται στο myschool, που σημαίνει οτι δεν είναι αποδεκτό απο το Υπουργείο. Τι τελικά συμβαίνει ; Μήπως άδικα ανησυχούμε ; Άντε και δεν έφτασε ακόμη καλοκαίρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Έχουμε καμιά εξέλιξη ; Όχι γιατί οι πληροφορικάριοι τα θέλουν όλα δικά τους και τα διεκδικούν.
    http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/h-protash-ths-pekap-gia-thn-plhroforikh-sto-gymnasio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Εμείς τι κάνουμε γι'αυτό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Συνάδελφοι καλησπέρα! Έχουμε κάτι νεότερο για το μάθημά μας ή τα πράγματα μένουν ως έχουν; Δηλαδή συνεχίζουμε σε Α και Β και του χρόνου στην Γ γυμνασίου!! Όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας ενημερώσει!! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Ξέρει κάτι η ΠΕΚΑΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Αυτό με τα Πρότυπα Σχολεία και την κατάργηση του μαθήματος στην β και γ γυμνασίου είναι πολύ σοβαρό. Αν τ'αφήσουμε να περάσει έτσι, ή προβάλλουμε το επιχείρημα ¨εμας δεν μας αφορά", σε λίγο θα το βρούμε μπροστά μας. Αυτός ο ωχαδελφισμός και η νοοτροπία του προσωπικού βολέματος μας έφερε στο χάλι αυτό. Διάβασα την επιστολή του Γιάννη στο Alfavita και έχει απολύτο δίκαιο. Αν δεν υπολογίζουν Υπουργούς και (κυρίως) νόμους οι διάφορες συντεχνιακές ομάδες εξουσίας και αυτό περνάει χωρίς αντίδραση, ας μη παραπονιόμαστε αργότερα αν επικρατήσουν και στα συμβατικά σχολεία. Τελικά ο καθένας παίρνει στη ζωή αυτό που του αξίζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Έχει δίκιο ο συνάδελφος. Στα Πρότυπα μπορούν και κάνουν μαθήματα με β' αναθέσεις ή γενικώς και άλλα για να συμπληρώνουν ωράριο σε ένα κλειστό κύκλωμα που είναι αυτά τα σχολεία. Εμείς τι θα γίνουμε αν καταργηθεί το μάθημα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Τί γίνεται με τον νέο υπουργό;
    Ανησυχούμε ή όχι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Έχουμε Γιάννη, νέα σχετικά με τις νέες εξελίξεις? Εμάς δεν μας υπολογίζουν καθόλου ως ψήφους? Είμαστε λίγοι και μας έχουν γραμμένους? Αυτό το μαντάτο με το πρότυπα γυμνάσια σίγουρα δεν αρέσει και δεν είναι καλό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εμείς σαν ένωση μπορούμε να κάνουμε κάτι ή μας μένουν μόνο οι πελατειακές σχέσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Τί έγινε συνάδελφοι; Ενημερώστε μας σας παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Υπάρχει τεχνολογία για την α και β τάξη καθώς και συντονιστής. Δες το καλύτερα, είναι προς το τέλος στην προτελευταία σελίδα έναν δεν απατώμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Έχεις δίκιο. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Συνάδελφοι καλησπέρα. Γνωρίζουμε αν τα πολλά κενά που προκύπτουν ( ως αναπληρωτές) επηρεάζουν και εμάς; Δηλαδή θα καλέσουν περισσότερα άτομα από άλλες χρονιές;; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Είδατε η πληροφορική στη Γ λυκείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Και ζητάνε αύξηση κατα μια ώρα και στα Γυμνάσια ! Υποψιάζεστε εις βάρος ποιού μαθήματος θα γίνει αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Συνάδελφοι καλησπέρα! Έχουμε κάτι νεότερο για το μάθημα της Γ' Γυμνασίου; Ξέρουμε κάτι για το τι θα διδάσκεται; Βιβλίο; Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να ισχύσει η αλλαγή και να μην την πάρουν πίσω! Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επίσημα παρακαλώ ας το αναρτήσει!! Ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Τα νέα είναι καλά, μάλλον. Κάτι έστειλε η ΠΕΚΑΤΕ την προηγούμενη εβδομάδα με το ΦΕΚ για τη Γ τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. ΤΟ ΦΕΚ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ:
    http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEc63YDhn5AeXdtvSoClrL847AG_mgQA5ofP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMteJaMHS65R2OH3GCWM3FkgCnRdcuFoG80wU1o1Lxj9NR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Καλησπέρα.Σήμερα ενημερώθηκα για την άρση της απόδοσης δεύτερης ειδικότητας στους ΠΕ 12.06 που διορίστηκαν ως ΠΕ 19 αφού κάνανε χρήση του πτυχίου τους στην πληροφορική.Άρα δεν μπορούν να κάνουν τεχνολογία.Ισχύει κάτι τέτοιο και για τους ΠΕ 12.05 που διορίστηκαν ως πληροφορικοί?Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Καλησπέρα. Γνωρίζουμε αν το τμήμα θα σπάει και στην Γ γυμνασίου με τις ίδιες προϋποθέσεις που χωρίζεται στις άλλες τάξεις; Στην εγκύκλιο πάντως δεν αναφέρει τίποτα. Όποιος ξέρει κάτι παρακλώ ας απαντήσει. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Σημαντικό θέμα πάντως που πρέπει να μας απασχολήσει είναι και η θεσμοθέτηση υπευθύνου εργαστηρίου τεχνολογίας. Απαράδεκτη η διάκριση σε αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Ο υπουργός ανακοίνωσε πως μετά τις αλλαγές στο δημοτικό θα ασχοληθεί με το γυμνάσιο!! Γιατί με πιάνει μια ανησυχία για την Γ' γυμνασίου κι όχι μόνο;; Αν υπάρχει κάτι νεότερο παρακαλώ ενημερώστε μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε ποτέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Βεβαίως και πρέπει να θεσμοθετηθεί υπεύθυνος εργαστηρίου! Πρέπει να οργσνωθούμε σχετικά. Να ζητήσουμε κινήσεις εγγράφως από την ΠΕΚΑΤΕ.
    Ακόμη και σε σχολεία που ίσως δεν υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα λόγω χωρητικότητας θα μπορούσε να συστεγαστεί με το χημείο ή κάπου αλλού.
    Απαράδεκτο να είμαστε β διαλογής και να το δεχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Το μάθημά μας θα προστεθεί στην Γ' γυμνασίου ή θα το φάει η μαρμάγκα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Έχουμε κάτι για την Γ γυμνασίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Γιάννης Τζωρτζάκης1 Μαΐου 2015 στις 11:07 π.μ.

    Συνέντευξη του Γιάννη Τζωρτζάκη στην εκπομπή Παρέα με Αγάπη του Tv CRETA.
    Ο κος Τζωρτζάκης συζητά με την Αγάπη Ροδίτη και τη Νίκη Μπελαδάκη για την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, το μάθημα της Τεχνολογίας, το Ψηφιακό Σχολείο, τα διαδικτυακά μαθήματα, τις Ερευνητικές Εργασίες και το μέλλον του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού
    https://youtu.be/FqqyVdHofMc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. τι θα γίνει τελικά με τα τμήματα των 20 κ 21 ατόμων;;; μεχρι πότε θα χωριζεται ενα εργαστηριακο μαθημα από τα 22 ατομα και πάνω;; παλιοτερα με 10 μαθητες στο εργαστήριο φτιάχναμε θαύματα...τωρα φτύνουμε αίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Και τελικά θα ισχύει αυτός ο διαχωρισμός και για την Γ' Γυμνασίου ή όχι. Δώστε μας μιαν απάντηση εάν γνωρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Πολύ φοβάμαι οτι δεν θα ισχύσει, εστω κ αυτος ο διαχωρισμός...το λεω αυτο επειδη, η τεχνολογια του λυκείου στην ουσία (έρευνα κ πειραματισμός) μεταφερθηκε στην Γ Γυμνασίου.....και στην τεχνολογια του λυκείου δεν υπήρχε διαχωρισμός.....πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το μαθημα γινεται σωστά, με εκπλήρωση των παιδαγωγικών κ εκπαιδευτικών στόχων κ σκοπών, μόνο όταν υπαρχει διαχωρισμός του τμηματος, ανεξαρτητα απο τον αριθμό των μαθητών....πρεπει να το παλεψει αυτό η ΠΕΚΑΤΕ...επίσης πρέπει όλοι μας, όλοι η τεχνολογοι, να υποβάλλουν υπομνήματα καθε χρονιά στις διευθυνσεις τις οποίες ανήκουν, υπογεγραμμενα από όλους, για το συγκεκριμενο θεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Πολύ φοβάμαι οτι δεν θα ισχύσει, εστω κ αυτος ο διαχωρισμός...το λεω αυτο επειδη, η τεχνολογια του λυκείου στην ουσία (έρευνα κ πειραματισμός) μεταφερθηκε στην Γ Γυμνασίου.....και στην τεχνολογια του λυκείου δεν υπήρχε διαχωρισμός.....πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το μαθημα γινεται σωστά, με εκπλήρωση των παιδαγωγικών κ εκπαιδευτικών στόχων κ σκοπών, μόνο όταν υπαρχει διαχωρισμός του τμηματος, ανεξαρτητα απο τον αριθμό των μαθητών....πρεπει να το παλεψει αυτό η ΠΕΚΑΤΕ...επίσης πρέπει όλοι μας, όλοι η τεχνολογοι, να υποβάλλουν υπομνήματα καθε χρονιά στις διευθυνσεις τις οποίες ανήκουν, υπογεγραμμενα από όλους, για το συγκεκριμενο θεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Το μάθημα στην Γ' Γυμνασίου δεν κινδυνεύει απο τους καθηγητές βασικών ειδικοτητων, αλλά μόνο απο τους πληροφορικούς ή τους ξενόγλωσσους. Και γιατί αυτοί πλεονάζουν, αλλά και γιατί πρόθεση του Υπουργείου είναι να πάιρνουν τα παιδιά ποιστοποιήσεις σε πληροφορική και ξένες γλώσσες ήδη απο το Γυμνάσιο. Απο την άλλη βέβαια πλεονάζουν και οι εκπαιδευτικοί με α' ανάθεση την Τεχνολογία, οπότε θα ... δούμε ! Υπάρχει τίποτε νεώτερο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Πάντως ενδιαφέρον θα έχει η τυχόν μείωση του ωραρίου των πληροφορικών στο Λύκειο κατά 3 ώρες. Και αυτό γιατί δεν νοείται υπεύθυνος εργαστηρίου, όταν όλα τα μαθήματα Πληροφορικής στο Λύκειο είναι πλέον Γενικής Παιδείας και όχι εργαστηριακά ! Αντ'θετα η μείωση των ωρών στους υπευθύνους εργαστηρίων Τεχνολογίας ακούγεται πολύ λογικό και πάντως διαπραγματεύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Κανένα νέο για τα ωρολόγια προγράμματα του Γυμνασίου υπάρχει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Αν θα σπάει το τμήμα ξαναρωτώ στην Γ'; Υπάρχει καμία διευκρίνιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Γιατί, είναι σίγουρο οτι θα διδαχθεί η Τεχνολογία και στη Γ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Με όσα έχει πάρει πίσω η νέα κυβέρνηση τίποτα δεν είναι σίγουρο. Τίποτα δεν έχει ακουστεί και για το αντίθετο όμως, μην είσαι γρουσούζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. νομίζω πως θα διδαχθεί αλλά η αλήθεια είναι οτι ύπαρχει απόλυτο σκοτάδι σχετικά με το μάθημα μας.δεν υπάρχει καμμία ενημέρωση για τίποτα και πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Απλά δεν μας πήραν ακόμη χαμπάρι. Όταν τον Σεπτέμβρη θα διαπιστώσουν οτι χρειάζονται εκπαιδευτικοί για το μάθημα, ενω ταυτόχρονα περισσεύουν Ξενόγλωσσοι, Πληροφορικοί και Φυσικοί τότα θα το ξανασκεφτούν, αλλά τουλάχιστον για φέτος μάλλον θα είναι αργά για οποιεσδήποτε αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Αν πάντως εμεις που διδάσκουμε Τεχνολογία θεωρούμε οτι η αναγκαότητα του μαθήματος εξαρτάται απο γρουσουζιές και ... ψεκασμούς, καήκαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Στην ιστοσελίδα της ΠΕΚΑΤΕ υπάρχουν καταπληκτικές αναλυτικές οδηγίες για το μάθημα και για τις 3 τάξεις του Γυμνασίου. Αν τις διαβάσουν οι υπεύθυνοι θα καταλάβουν αμέσως που κρύβεται η λύση για το μελλοντικό ξεπέρασμα της κρίσης απο τη χώρα μας. Αν πάλι δεν τις δώσουν σημασία, σημαίνει απλά οτι δεν υπάρχει απολύτως κανένα μέλλον και σωτηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Πάντως βιβλίο Τεχνολογίας για τη Γ' Γυμνασίου δεν υπάρχει. Ξέρει κανείς τίποτε παραπάνω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Τζάμπα μάλλον ρωτάμε. Κανείς δεν ασχολείται με το μάθημα, το οποίο όπως πάει θα πάει άπατο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Λες να υπήρχε βιβλίο και να μην το ήξερες συνάδελφε; Πως να υπάρξει βιβλίο όταν δεν έχει προκηρυχτεί κανένα βιβλίο;Αυτό σου φταίει όμως; Μήπως τις οδηγίες που υπάρχουν τις έχεις διαβάσει;
    Και εσύ που ρωτάς τζάμπα σταμάτα να ρωτάς γιατί κάποιοι πράγματι ασχολούνται για να μην πας εσύ άπατος μαζί με το μάθημα
    Τα παίρνω όταν ο κάθε άσχετος έρχεται και κάνει τον έξυπνο εδώ. Άμα γουστάρεις γράψε επώνυμο άρθρο στο alfavita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Μια ερώτηση για το βιβλίο και πληροφορίες για το μάθημα ζήτησα και αντ' αυτού δέχτηκα ειρωνικά και επικριτικά σχόλια. Δεν νομίζω οτι το ύφος της απάντησης σου αρμόζει σε κάποιον που ασχολείται (;) με το μάθημα. Εκτός και αν βάλθηκες να δικαιολογήσεις τον μειωτικό παρατσούκλι του "κατσαβιδάκια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Και για να μειώσω την ασχετοσύνη μου διάβασα και τις οδηγίες, οι οποίες είναι άλλα αν' άλλων. Copy paste παλιών κακομεταφρασμένων άλλης χώρας οδηγιών, όπου αναφέρονται κατασκευές σε εργαστήρια (!), ή μη εργαστήρια σχολείων, αλλού ατομικές και αλλού ομαδικές εργασίες, γενικώς οδηγίες που δείχνουν ξεκάθαρα δάκτυλο των συνταξιούχων τεχνολόγων εισηγητών του μαθήματος. Και για να μη πολυλογώ μια ερώτηση στον σχετικό και πραγματικά έξυπνο συνάδελφο. Αφού το μάθημα της γ' γυμνασίου είναι το "έρευνα και πειραματισμός" δηλ. αυτό ακριβώς που ήταν στην Α' Λυκείου γιατί δεν μοίρασαν το παλιό βιβλίο για να "κατοχυρωθεί" το μάθημα και να μην υπάρχει καμιά δικαιολογία για τυχόν κατάργηση του ; Το σκέφτηκαν άραγε αυτό οι ειδήμονες και θεματοφύλακες του μαθήματος ή δεν είχαν διοριστεί στην εκπαίδευση τότε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. http://publications.cti.gr/2015-16/gymnasio-15-16

    Πάντως στον παραπάνω σύνδεσμο που αναρτήθηκαν τα βιβλία Γυμνασίου για το Σχολικό έτος 2015 2016 η Τεχνολογία της Γ' ΑΦΑΝΤΗ!!! Δεν αξίζει να λογομαχούμε συνάδελφοι πρέπει απλά να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον. Εγώ διδάσκω στην επαρχία και ομολογώ πως μαθαίνω τα νέα μέσα από το blog. Όποιος λοιπόν έχει κάτι πραγματικά νεότερο ας μας ενημερώσει! Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Έχουμε κανένα νέο για το ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Γιατί πρέπει να φοβόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Αν οι ιθύνοντες είχαν διαβάσει το άρθρο του κ. Ηλιάδη για την αναγκαιότητα του μαθήματος της Τεχνολογίας στη Γενική Εκπαίδευση δεν θα έπρεπε να ανησυχούμε καθόλου, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Ποιό άρθρο να διαβάσουν οι άσχετοι ! Εδω όταν βρήκαν πέρσι ευκαιρία στα Πρότυπα Πειραματικά γυμνάσια, το μάθημα που κατάργησαν για να χωρέσουν άλλα ήταν η Τεχνολογία ! Να δούμε φέτος τι θα γίνει. Έχουν δίκιο που ανησυχούν οι συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Δεν πρέπει να κάνουμε καμιά υποχώρηση. Ούτε μια ώρα χάρισμα σε άλλα μαθήματα !
    Επίσης κάτι πρέπει να γίνει με τις αναθέσεις. Υπάρχουν συνάδελφοι που θα έπρεπε να κάνουν άλλα μαθήματα σε α' ανάθεση (βιολογία, χημεία, φυσική κ.λπ.) όχι όμως Τεχνολογία. Π.χ του χρόνου οι Γεωπονικές σχολές εντάσσονται στο πεδίο των σχολών Υγείας με βασικά μαθήματα τη βιλογία και χημεία. Μου φαίνεται πιο λογικό οι γεωπόνοι να διδάσκουν χημεία παρά αυτόματα συστήματα και κατασκευές που στηρίζονται στα ηλεκτρικά κυκλώματα. Αντίθετα, θα έπρεπε όλοι οι Τεχνολόγοι να έχουν μαθήματα β' ανάθεσης τουλάχιστον στο Γυμνάσιο. Υπάρχουν ειδικότητες που χωρίς να έχουν διδαχθεί στο πανεπιστήμιο ούτε μια ώρα Γεωγραφία, διδάσκουν το μάθημα. Έχει καμιά λογική αυτό ; Ήμαρτον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Και απο το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών σχολείων απουσιάζει η Τεχνολογία. Βέβαια πάντα απουσίαζε, αλλά μέχρι πέρσι υπήρχε η ζώνη βιωματικών δράσεων όπου θα μπορούσε να ενταχθεί. Φέτος εξαφανίστηκε αυτή, ενω αυξήθηκαν οι ώρες Αγγλικής. Τελικά δίκιο έχουν αυτοί που δεν εφησυχάζονται. Μακάρι οι συνάδελφοι που παρακολουθούν απο κοντά τις εξελίξεις να μπορούν να παρέμβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Από εδώ και πέρα, η Τεχνολογία θα απουσιάζει και από τα εκπαιδευτικά σενάρια. Όπως με ενημέρωσε το ΙΕΠ, σε όλη την Ελλάδα, δεν βρέθηκαν δύο άνθρωποι από όλους εμάς να δηλώσουν ότι ενδιαφέρονται για το θέμα. Σε κανένα άλλο μάθημα δεν συνέβη αυτό, από όσο γνωρίζω
    Γιάννης Τζωρτζάκης
    Σχολικός Σύμβουλος

    Αξιότιμε κ. Τζωρτζάκη,
    θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ομάδα εργασίας στο γνωστικό αντικείμενο της "Τεχνολογίας" δεν πρόκειται να σχηματιστεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, οι εκπαιδευτικοί εκπονούν τα δειγματικά σενάρια, οι σχολικοί σύμβουλοι ελέγχουν τη συμβατότητα των σεναρίων με τα Προγράμματα σπουδών και τα μέλη ΔΕΠ συντονίζουν και παραλαμβάνουν τα σενάρια.
    Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι δεν ορίστηκαν από την Επιτροπή επιλογής εκπαιδευτικοί για το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο - είτε λόγω έλλειψης σχετικών αιτήσεων είτε λόγω μη επάρκειας των προσόντων των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν σχετική αίτηση - κατέστη άγονος ο σχηματισμός της συγκεκριμένης ομάδας εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει η δυνατοτητα μια μικρής παράτασης για να σωθεί η παρτίδα ;

      Διαγραφή
  191. Άσχημη εξέλιξη.
    Οι σύμβουλοι, οι ενώσεις είχαν ενημερωθεί/ενημερώσει σχετικά;
    Με τα χέρια μας βγάζουμε τα μάτια μας.
    Κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα δεν ενημέρώνονται συνήθως ποτέ. Θα έπρεπε οι σύμβουλοι του μαθήματος (υπάρχουν ;) να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν οτι θα ενδιαφερόταν. Μήπως όμως απλά το ΙΕΠ θέλει να φορτώσει τυχόν κατάργηση του μαθήματος στους ίδιους του εκπαιδευτικούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Πριν ζητήσουν ψηφιακά σενάρια μήπως θα έπρεπε πρώτα να γίνει η επιμόρφωση του β΄επιπέδου ΤΠΕ και για τον κλάδο μας;

    Αξιολογητές βέβαια υπάρχουν για τη τεχνολογία:
    http://www.eye.minedu.gov.gr/index.php/23-dhmosiothta/anakoinwseis/284-2015-06-25-08-30-44

    Επίσης, σύμφωνα με το παρακάτω η διάρκεια εκπόνησης και υποβολής ορίζεται 8 Ιουλίου - 10 Σεπτεμβρίου και η εγγραφή μέχρι 8 Ιουλίου στην πλατφόρμα.
    http://www.eye.minedu.gov.gr/phocadownload/ARXEIA%202015/PROSKLHSEIS/4527_Proskilsi_Pros_Ekpaideytikous_7331476.pdf

    Έχουν αναρτηθεί κάπου τα γνωστικά αντικείμενα για τα οποία δεν θα σχηματιστεί ομάδα εργασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή