Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Θέματα Λυκείου

Εδώ μπορούμε να γράφουμε οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με το Λύκειο

11 σχόλια:

  1. Η Ημερίδα της ΠΕΚΑΤΕ για τις Ερευνητικές Εργασίες είχε μεγάλη επιτυχία. Παραβρέθηκαν πάνω από 200 άτομα ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ καθηγητές Ματσαγγούρας και Μπαγάκης, καθώς και αρκετοί σύμβουλοι. Οι εισηγήσεις και φωτογραφίες απο την ημερίδα θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα.
    Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα για να δείξουμε ότι μετράμε στο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε στο παρακάτω link τις Διαπιστώσεις και τις προτάσεις όσον αφορά τις ερευνητικές εργασίες. Έχουν αρχίσει οι δυσκολίες και προσωπικά εμένα οι προτάσεις μου θύμισαν έντονο το περιεχόμενο του μαθήματος που δίδασκα και τώρα είμαι παθητικός θεατής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το link βρίσκεται:
    http://www.esos.gr/
    με θέμα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Διαπιστώσεις και προτάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννης Τζωρτζάκης1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:38 μ.μ.

    Ερώτηση: Δηλαδή ειναι ξεχωριστό μάθημα (η Ειδική Θεματική Δραστηριότητα) απο την ερευνητική εργασία της Β Λυκείου ή ειναι αντί αυτού επιλογής; Αυτό πραγματικά δεν το κατάλαβα. Βοήθεια απο έμπειρους συναδέλφους στους νέους!!!

    Απάντηση: Δεν υπάρχει Ερευνητική εργασία β τάξης ΕΠΑΛ. Υπάρχει η ΕΘΔ που είναι μάθημα επιλογής. Ο μαθητής πρέπει να επιλέξει μία μεταξύ δύο επιλογών, δηλαδή μεταξύ της ΕΘΔ και ...των Μαθηματικών!!!
    Υποθέτω θα διαλέξει την ΕΘΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφοι, πριν από λίγο ήρθε στο σχολείο η υπ αρ. 100838/Γ2 (με ημερομηνία 4/9/2012) απόφαση της δ/νσης σπουδών του υπουργείου, με θέμα τη διδασκαλία ερευνητικής εργασίας.
    Σύμφωνα με αυτήν τίθεται ανώτατο όριο στις ερευνητικές εργασίες που μπορούμε να αναλάβουμε (συνολικά μέχρι 4 και στις δύο τάξεις).
    Προφανώς η συγκεκριμένη απόφαση θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον προγραμματισμό των ερευνητικών εργασιών και στις ώρες που θα έχουμε συνολικά στα λύκεια(8 + τα τμήματα επιλογής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ
    http://esos.gr/dimosia-ekpaidefsi/defterovathmia/item/29693-didaskalia-ereynitikis-ergasias-i-ypoyrgiki-apofasi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννης Τζωρτζάκης11 Ιουνίου 2013 στις 12:22 π.μ.

    Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακό σεμινάριο - webinar στις 14 Ιουνίου για τις Ερευνητικές Εργασίες

    Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο σεμινάριο γιατί ενδιαφέρεστε πώς να δημιουργείτε και να συντονίζετε τις ομάδες των μαθητών σας ώστε να συνεργάζονται, πώς να σχεδιάζετε στρατηγικά πραγματοποιήσιμες Ερευνητικές Εργασίες και πως να τις αξιολογείτε δημιουργώντας μαζί με τους μαθητές σας ρουμπρίκες αξιολόγησης, την Παρασκευή 14-6-2013 ώρα 17:30-19:00 ο Σχολικός Σύμβουλος Γιάννης Τζωρτζάκης θα παρουσιάσει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Ερευνητικές Εργασίες - Τα έξι συν ένα λάθη των διδακόντων και οι τρόποι αντιμετώπισής τους"
    Το webinar θα κάνει χρήση της πλατφόρμας Centra και οργανώνεται από το Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ19 Αιτ/νίας Δρ.Σ. Παπαδάκη που θα είναι και ο οικοδεσπότης του σεμιναρίου. Περισσότερες πληροφορίες, αίτηση συμμετοχής και οδηγίες σύνδεσης βρίσκονται στο http://blogs.sch.gr/webinarspe1920/2013/05/08/webinar2013006/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέρουμε κάτι για τις ΕΕ στο νέο Λύκειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γνωρίζουμε ανεπίσημα αν το μάθημα επιλογής της Α' Λυκείου "Διαχείριση Φυσικών Πόρων" το έχουμε α ανάθεση ή γενικά σαν ανάθεση; Πάντως μέςχρι χτες ηταν ως "Τεχνολογία και διαχείριση φυσικών πόρων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνάδελφοι νομίζω πως πρέπει να διεκδικήσουμε σαν πρώτη ανάθεση και κάποιο άλλο μάθημα όπως έκαναν οι ΠΕ15 με τη Γεωγραφία. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα προλάβουμε να διδάξουμε την τεχνολογία στην Γ τάξη στο Γυμνάσιο ιδιαίτερα όσοι βρισκόμαστε σε μικρά σχολεία. Αν περάσει και στη δευτεροβάθμια η αύξηση του 10% των μαθητών ανά τμήμα, τότε μόνο όσοι είναι σε μεγάλα σχολεία θα επιβιώσουν. Εξάλλου είναι πλέον γνωστό ότι θέλουν να διώξουν 20.000 εκπαιδευτικούς μέσα στο 2014-2015. Τι λέτε θα αρχίσουν από τις κύριες ειδικότητες ή από εμάς. Όταν δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο καλό θα είναι να μην μένουμε άπραγοι και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον μας απλά ως θεατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΗΡΕΜΗΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ.ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή